Montezuma Castle National Monument

Montezuma Castle National Monument beschermt een reeks goed bewaard gebleven rotswoningen in de buurt van de stad Camp Verde in Arizona. De woningen werden gebouwd tussen 1100 en 1425 en gebruikt door het Sinagua-volk, een pre-Columbiaanse cultuur nauw verwant aan de Hohokam en andere inheemse volkeren uit het zuidwesten van de Verenigde Staten. De hoofdstructuur bestaat uit vijf verdiepingen en twintig kamers en werd gebouwd in de loop van drie eeuwen. De naam van het monument is niet juist. Toen de Europese Amerikanen de ruïnes voor het eerst ontdekten in de jaren 1860, toen al lang verlaten, noemden ze het complex naar de beroemde Azteekse keizer Montezuma in de onjuiste veronderstelling dat hij verbonden was met de constructie. In feite werd de woning verlaten meer dan 40 jaar voordat Montezuma was geboren.

Montezuma Castle National Monument protects a set of well-preserved cliff dwellings near the town of Camp Verde, Arizona. The dwellings were built and used by the Sinagua people, a pre-Columbian culture closely related to the Hohokam and other indigenous peoples of the southwestern United States, between approximately 1100 and 1425 AD. The main structure comprises five stories and twenty rooms, and was built over the course of three centuries. The monument’s name is correct. When European-Americans first observed the ruins in the 1860s, by then long-abandoned, they named them for the famous Aztec emperor Montezuma in the mistaken belief that he had been connected to their construction. In fact, the dwelling was abandoned more than 40 years before Montezuma was born.

Categorieën Noord-Amerika, Video, Video USA, Video USA DiversTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close