Chiang Mai: Wat Phra That Doi Suthep

Volgens de legende kreeg de monnik Sumanathera van Sukhothai in de veertiende eeuw een droom. In dit visioen kreeg hij te horen om naar Pang Cha te reizen en op zoek te gaan naar een relikwie. Sumanathera deed dit uiteraard en vond Boeddha’s schouderbeen. Het relikwie bevatte magische krachten: het gloeide, het was in staat om te verdwijnen, het kon bewegen en zichzelf repliceren. Sumanathera gaf het relikwie aan Koning Dharmmaraja die de Sukhothai regeerde. In aanwezigheid van de koning vertoonde het relikwie echter geen abnormale kenmerken en de koning, twijfelend over de authenticiteit van het relikwie, vertelde Sumanathera om het te houden. Koning Nu Naone van het Lanna Koninkrijk hoorde over het relikwie en beval de monnik om het aan hem te brengen. In 1368 nam Sumanathera het relikwie mee naar wat nu Lamphun is, in het noorden van Thailand. Eenmaal aangekomen brak het in twee stukken. Het kleinere stuk werd neergelegd bij een tempel in Suandok. Het andere stuk werd door de koning op de rug van een witte olifant geplaatst die vrijgelaten werd in de jungle. De olifant beklom de Doi Suthep-berg, stopte, trompetterde drie keer en viel dood neer, wat als een voorteken geïnterpreteerd werd. Koning Nu Naone gaf onmiddellijk de opdracht voor de bouw van een tempel op de site. Na verloop van tijd werd de tempel uitgebreid en zijn vele extravagante heiligdommen toegevoegd. Een weg naar de tempel werd gebouwd in 1935.

According to legend, a monk named Sumanathera from Sukhothai had a dream. In this vision he was told to go to Pang Cha and look for a relic. Sumanathera ventured to Pang Cha and found Buddha’s shoulder bone. The relic displayed magical powers: it glowed, it was able to vanish, it could move and replicate itself. Sumanathera took the relic to King Dharmmaraja who ruled the Sukhothai. The eager Dharmmaraja made offerings and hosted a ceremony when Sumanathera arrived. However, the relic displayed no abnormal characteristics, and the king, doubtful of the relic’s authenticity, told Sumanathera to keep it. King Nu Naone of the Lanna Kingdom heard of the relic and bade the monk to bring it to him. In 1368, Sumanathera took the relic to what is now Lamphun, in northern Thailand. Once there, the relic broke into two pieces. The smaller piece was enshrined at a temple in Suandok. The other piece was placed by the king on the back of a white elephant which was released into the jungle. The elephant is said to have climbed up Doi Suthep Mountain, stopped, trumpeted three times and dropped dead. This was interpreted as an omen. King Nu Naone immediately ordered the construction of a temple at the site. Over time, the temple has expanded, and been made to look more extravagant with many more holy shrines added. A road to the temple was first built in 1935.

 

Doi Suthep 01 Doi Suthep 02 Doi Suthep 03 Doi Suthep 04 Doi Suthep 05 Doi Suthep 06 Doi Suthep 07 Doi Suthep 08 Doi Suthep 09 Doi Suthep 10 Doi Suthep 11 Doi Suthep 12 Doi Suthep 13 Doi Suthep 14 Doi Suthep 15 Doi Suthep 16 Doi Suthep 17 Doi Suthep 18 Doi Suthep 19 Doi Suthep 20 Doi Suthep 21 Doi Suthep 22 Doi Suthep 23 Doi Suthep 24 Doi Suthep 25 Doi Suthep 26 Doi Suthep 27 Doi Suthep 28 Doi Suthep 29 Doi Suthep 30 Doi Suthep 31 Doi Suthep 32 Doi Suthep 33 Doi Suthep 34 Doi Suthep 35

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close