Beijing: Lama Temple

De Yonghe Temple (Paleis van de vrede en de harmonie), ook bekend als de Lamatempel, is een tempel en het klooster van de Geluk school van het Tibetaanse boeddhisme. De bouw begon in 1694 tijdens de Qing-dynastie. Het diende oorspronkelijk als officiële residentie voor de eunuchen van het keizerlijk hof. Vervolgens werd het omgezet in het hof van Prins Yong, een zoon van keizer Kangxi en de toekomstige keizer Yongzheng. Na Yongzheng’s troning in 1722 werd de helft van het gebouw omgebouwd tot een lamaklooster, de andere helft bleef deel van het keizerlijke paleis. Na de dood van Yongzheng in 1735 werd zijn kist in de tempel geplaatst en gaf Yongzheng ‘s opvolger, keizer Qianlong, de tempel de keizerlijke status. Vervolgens werd het klooster de verblijfplaats voor grote aantallen van Tibetaanse boeddhistische monniken uit Mongolië en Tibet. Er wordt gezegd dat de tempel de Culturele Revolutie overleefde te hebben als gevolg van de persoonlijke tussenkomst van premier Zhou Enlai. Het complex werd heropend voor het publiek in 1981 .

The Yonghe Temple (Palace of Peace and Harmony), also known as the Lama Temple, is a temple and monastery of the Geluk School of Tibetan Buddhism. Building work started in 1694 during the Qing Dynasty. It originally served as an official residence for court eunuchs. It was then converted into the court of Prince Yong, a son of the Kangxi Emperor and himself the future Yongzheng Emperor. After Yongzheng’s ascension to the throne in 1722, half of the building was converted into a lamasery, a monastery for monks of Tibetan Buddhism. The other half remained an imperial palace. After Yongzheng’s death in 1735, his coffin was placed in the temple. The Qianlong Emperor, Yongzheng’s successor, gave the temple imperial status signified by having its turquoise tiles replaced with yellow tiles which were reserved for the emperor. Subsequently, the monastery became a residence for large numbers of Tibetan Buddhist monks from Mongolia and Tibet. The temple is said to have survived the Cultural Revolution due to the intervention of Premier Zhou Enlai. It was reopened to the public in 1981.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: