Philae

Philae is momenteel een eiland in het reservoir van de Aswandam. Het was oorspronkelijk gevestigd in de buurt van het uitgestrekte Eerste Cataract van de Nijl in het zuiden van Egypte en was de plaats van een oud Egyptisch tempelcomplex. Deze stroomversnellingen en het omliggende gebied zijn regelmatig overspoeld sinds de eerste bouw van de oude Aswandam in 1902. Het tempelcomplex werd later ontmanteld en verplaatst naar het nabijgelegen Agilkia Island, zodat dit en andere complexen beschermd waren voor de 1970 voltooiing van de Aswandam.

Philae is currently an island in the reservoir of the Aswan Dam. It was originally located near the expansive First Cataract of the Nile River in southern Egypt, and was the site of an Ancient Egyptian temple complex. These rapids and the surrounding area have been variously flooded since the initial construction of the Old Aswan Dam in 1902. The temple complex was later dismantled and relocated to nearby Agilkia Island, protecting this and other complexes before the 1970 completion of the Aswan High Dam.

 

Philae 01 Philae 02 Philae 03 Philae 04 Philae 05 Philae 06 Philae 07 Philae 08 Philae 09 Philae 10

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close