Luxor

De tempel van Luxor is een groot Oude-Egyptische tempelcomplex gelegen aan de oostelijke oever van de Nijl in de stad die vandaag de dag bekend staat als Luxor (het oude Thebe) en werd opgericht in 1400 v. Chr. Het stond bekend als “ipet resyt” (“het zuidelijke heiligdom”). Aan de achterzijde van de tempel zijn kapellen die gebouwd ten tijde van Thoetmosis III en Alexander de Grote. Tijdens de Romeinse tijd waren de tempels en de omgeving een legionairsvesting en het verblijf van de Romeinse regering in het gebied.

Luxor Temple is a large Ancient Egyptian temple complex located on the east bank of the Nile River in the city today known as Luxor (ancient Thebes) and was founded in 1400 BC. Known in the Egyptian language as “ipet resyt” (“the southern sanctuary”). To the rear of the temple are chapels built by Tuthmosis III, and Alexander. During the Roman era, the temple and its surroundings were a legionary fortress and the home of the Roman government in the area.

 

Luxor 01 Luxor 02 Luxor 03 Luxor 04 Luxor 05 Luxor 06 Luxor 07 Luxor 08 Luxor 09 Luxor 10 Luxor 11 Luxor 12 Luxor 13

Categorieën Midden-Oosten, Pictures, Pictures Egypt, Pictures LuxorTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close