London: Houses of Parliament

Het Paleis van Westminster is de ontmoetingsplaats van het Lagerhuis en het Hogerhuis, de twee parlementen van het Verenigd Koninkrijk. Het eerste koninklijke paleis werd gebouwd op deze site in de elfde eeuw. Dit was de Londense residentie van de staatshoofden van Engeland tot een brand een groot deel van het complex verwoestte in 1512. Daarna diende het als het Parlement, dat zijn vergaderingen hier hield sinds de dertiende eeuw. In 1834 verwoestte een nog grotere brand het zwaar gerestaureerde Parlement. De enige structuren van betekenis die overbleven waren Westminster Hall, de kloosters van St. Stephen’s, de kapel van St Mary Undercroft en de Jewel Tower. De bouw van het nieuwe paleis begon in 1840 en duurde dertig jaar, mede door toedoen van grote vertragingen en te hoge kosten. Interieurwerken bleven met tussenpozen tot ver in de twintigste eeuw doorgaan. Sindsdien zijn grote restauraties uitgevoerd om de effecten van luchtverontreiniging in Londen tegen te gaan. Uitgebreide reparaties vonden ook plaats na de Tweede Wereldoorlog, zoals de wederopbouw van het Lagerhuis na de bombardementen in 1941.

The Palace of Westminster is the meeting place of the House of Commons and the House of Lords, the two houses of the Parliament of the United Kingdom. The first royal palace was built on the site in the eleventh century, and Westminster was the primary London residence of the Kings of England until a fire destroyed much of the complex in 1512. After that, it served as the home of Parliament, which had been meeting there since the thirteenth century. In 1834, an even greater fire ravaged the heavily rebuilt Houses of Parliament, and the only structures of significance to survive were Westminster Hall, the Cloisters of St Stephen’s, the Chapel of St Mary Undercroft and the Jewel Tower. The construction of the new building started in 1840 and lasted for thirty years, suffering great delays and cost overruns, as well as the death of both leading architects; works for the interior decoration continued intermittently well into the twentieth century. Major conservation work has been carried out since, to reverse the effects of London’s air pollution, and extensive repairs took place after the Second World War, including the reconstruction of the Commons Chamber following its bombing in 1941.

 

Big Ben 1 Big Ben 2 Big Ben 3 Big Ben 4 Big Ben 5 Big Ben 6 Big Ben 7 Big Ben 8 Houses of Parliament 1 Houses of Parliament 2 Houses of Parliament 3 Houses of Parliament 4 Houses of Parliament 5 Houses of Parliament 6 Houses of Parliament 7 Houses of Parliament 8 Houses of Parliament 9 Houses of Parliament 10 Houses of Parliament 11 Houses of Parliament 12 Houses of Parliament 13 Houses of Parliament 14 Houses of Parliament 15

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: