Video Bagan: View

Bagan is een antieke stad in Myanmar (voormalig Birma). Van de 9e tot 13e eeuw was de stad de hoofdstad van het Koninkrijk van Pagan, het eerste koninkrijk die de regio’s die later de moderne Myanmar zou vormen verenigde. Tijdens het hoogtepunt van het koninkrijk, tussen de 11e en 13e eeuw, werden meer dan 10.000 boeddhistische tempels, pagodes en kloosters gebouwd in de Bagan-vlaktes, waarvan de overblijfselen van meer dan 2200 tempels en pagodes nog te bezichtigen zijn.

Bagan is an ancient city in Myanmar (former Burma). From the 9th to 13th centuries, the city was the capital of the Kingdom of Pagan, the first kingdom to unify the regions that would later constitute modern Myanmar. During the kingdom’s height between the 11th and 13th centuries, over 10,000 Buddhist temples, pagodas and monasteries were constructed in the Bagan plains alone, of which the remains of over 2200 temples and pagodas still survive to the present day.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: