Bagan: Dhamma Ya Zi Ka Pagoda

De Dhamma Ya Zi Ka Pagode is een boeddhistische tempel en werd gebouwd in 1196 tijdens het bewind van koning Narapatisithu. De pagode is cirkelvormig en is gemaakt van baksteen. De drie terrassen bevatten terracotta-tegels die scènes illustreren uit de Jataka (literatuur afkomstig uit India met betrekking tot de vorige geboortes van de Boeddha).

The Dhamma Ya Zi Ka Pagoda is a Buddhist temple and was built in 1196 during the reign of King Narapatisithu. The pagoda is circular in design and is made of brick. Its three terraces contain terra cotta tiles illustrating scenes from the Jataka (literature native to India concerning the previous births of the Buddha).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: