Inle Lake: Phaung Daw U Kyaung Pagoda

De Phaung Daw U Kyaung Pagode is een boeddhistische tempel op Inle Lake. In de pagode staan vijf kleine vergulde beelden van Boeddha die zodanig bedekt zijn met bladgoud dat hun oorspronkelijke vorm niet meer gezien kan worden. Oude foto’s in de tempel tonen enkele van de beelden in een meer ongerepte vorm. Hoewel het klooster open staat voor alle bezoekers en pelgrims mogen alleen mannen bladgoud op de beelden plaatsen.

Phaung Daw U Kyaung Pagoda is a Buddhist temple on Inle Lake. The pagoda houses five small gilded images of Buddha, which have been covered in gold leaf to the point that their original forms cannot be seen. Old photographs hanging on the monastery walls show some of the images in a more pristine form. Although the monastery is open to all for veneration, only men are permitted to place gold leaf on the images.

 

Phaung Daw U Kyaung (1) Phaung Daw U Kyaung (2) Phaung Daw U Kyaung (3) Phaung Daw U Kyaung (4) Phaung Daw U Kyaung (5) Phaung Daw U Kyaung (6) Phaung Daw U Kyaung (7) Phaung Daw U Kyaung (8) Phaung Daw U Kyaung (9) Phaung Daw U Kyaung (10) Phaung Daw U Kyaung (11)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: