Inle Lake: Phaung Daw U Kyaung Festival

Jaarlijks, tijdens de Birmese maand Thadingyut (van september tot oktober), wordt een 18 -daags festival gehouden, waarin vier van de vijf boeddhabeelden op een replica van een koninklijke bark, ontworpen als een hinthavogel, zijn geplaatst en meegenomen worden op het Inlemeer. Eén beeld blijft altijd in de tempel. De uitbundig versierde schuit wordt gesleept door meerdere boten van beenroeiers en andere begeleidende boten, wat een indrukwekkende optocht op het water vormt. Het schip wordt gesleept van dorp tot dorp langs de oevers van het meer en de vier beelden verblijven iedere nacht in het belangrijkste klooster van een ander dorp.

Annually, during the Burmese month of Thadingyut (from September to October), an 18-day pagoda festival is held, during which four of the Buddha images are placed on a replica of a royal barge designed as a hintha bird and taken throughout Inlay Lake. One image always remains at the temple. The elaborately decorated barge is towed by several boats of leg-rowers rowing in unison, and other accompanying boats, making an impressive procession on the water. The barge is towed from village to village along the shores of the lake in clockwise fashion, and the four images reside at the main monastery in each village for the night.

 

Phaung Daw U-festival (1) Phaung Daw U-festival (2) Phaung Daw U-festival (3) Phaung Daw U-festival (4) Phaung Daw U-festival (5) Phaung Daw U-festival (6) Phaung Daw U-festival (7) Phaung Daw U-festival (8) Phaung Daw U-festival (9) Phaung Daw U-festival (10) Phaung Daw U-festival (11) Phaung Daw U-festival (12) Phaung Daw U-festival (13) Phaung Daw U-festival (14) Phaung Daw U-festival (15) Phaung Daw U-festival (16) Phaung Daw U-festival (17) Phaung Daw U-festival (18) Phaung Daw U-festival (19)

Categorieën Azië, Pictures, Pictures Inle Lake, Pictures MyanmarTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close