Bagan: Shwe Zi Gone Pagoda

De Shwe Zi Gone-pagode is een boeddhistische tempel en is een prototype van Birmaanse stoepa’s . Het bestaat uit een cirkelvormige, met bladgoud vergulde, stoepa omringd door kleinere tempels en heiligdommen. De bouw van de Shwe Zi Gone-pagode begon tijdens het bewind van koning Anawrahta en werd in het jaar 1102 voltooid, tijdens het bewind van koning Kyansittha van de Pagan-dynastie. In de pagode zou een ​​bot en een tand van Gautama Boeddha aanwezig zijn en daardoor is het de meest heilige tempel in Myanmar.

The Shwe Zi Gone Pagoda is a Buddhist temple and a prototype of Burmese stupas. It consists of a circular gold leaf-gilded stupa surrounded by smaller temples and shrines. Construction of the Shwe Zi Gone Pagoda began during the reign of King Anawrahta and was completed in 1102 AD, during the reign of King Kyansittha of the Pagan Dynasty. The pagoda is believed to enshrine a bone and tooth of Gautama Buddha and is the most sacred temple in Myanmar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: