Bagan: Kyanzittha Cave Temple

Hoewel de tempel officieel vernoemd is naar Kyanzittha dateert deze grottempel waarschijnlijk uit de tijd van koning Anawrahta (11de eeuw). De lange, slecht verlichte gangen zijn versierd met fresco’s waarvan sommige geschilderd zijn door Tataarse indringers tijdens de periode van de Mongoolse bezetting na 1287.

Although officially credited to Kyanzittha, this cave temple may actually date back to Anawrahta (11th century). The long, dimly lit corridors are decorated with frescoes, some of which are thought to have been painted by Bagan’s Tartar invaders during the period of the Mongol occupation after 1287.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: