Siem Reap: Bayon

De Bayon is een rijk versierde Khmer-tempel, gebouwd in de late 12e en vroege 13e eeuw als de officiële staatstempel van de Mahayana-Boeddhistische Koning Jayavarman VII. De Bayon staat in het centrum van de voormalige hoofdstad van Jayavarman, Angkor Thom . Na de dood van Jayavarman werd het complex gewijzigd en aangevuld door latere hindoeïstische en Theravada-Boeddhistische koningen in overeenstemming met hun eigen religieuze voorkeuren . Het meest opvallende kenmerk van de Bayon is de verzameling van serene en massieve stenen gezichten op de vele torens die uitsteken vanaf het bovenste terras rond de centrale piek. De tempel is ook bekend om twee indrukwekkende sets van bas-reliëfs, die een ongebruikelijke combinatie van mythologische, historische en alledaagse taferelen presenteren .

The Bayon is a richly decorated Khmer temple, built in the late 12th or early 13th century as the official state temple of the Mahayana Buddhist King Jayavarman VII. The Bayon stands at the centre of Jayavarman’s capital, Angkor Thom. Following Jayavarman’s death, it was modified and augmented by later Hindu and Theravada Buddhist kings in accordance with their own religious preferences. The Bayon’s most distinctive feature is the multitude of serene and massive stone faces on the many towers which jut out from the upper terrace and cluster around its central peak. The temple is also known for two impressive sets of bas-reliefs, which present an unusual combination of mythological, historical, and mundane scenes.

Categorieën Azië, Video, Video Cambodia 2014, Video Siem Reap 2014Tags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close