Siem Reap: Baphuon

De Baphuon is gelegen in Angkor Thom, ten noordwesten van de Bayon. Gebouwd in het midden van de 11e eeuw als staatstempel van Udayadityavarman II werd het gewijd aan de hindoegod Shiva . De tempel meet 120 meter van oost naar west, 100 meter van noord naar zuid en staat 34 meter hoog zonder de toren, waardoor het ongeveer 50 meter hoog moet geweest zijn. In de late 15de eeuw werd de Baphuon verbouwd naar een boeddhistische tempel . Een 9 meter hoog en 70 meter lang beeld van een liggende Boeddha is gebouwd op het tweede niveau van de westzijde. De tempel werd gebouwd op met grond gevuld zand en vanwege de enorme omvang van de site is de tempel steeds onstabiel geweest. Grote porties waren waarschijnlijk al ingestort tegen de tijd dat de Boeddha werd toegevoegd.

The Baphuon is located in Angkor Thom, northwest of the Bayon. Built in the mid-11th century, it is a three-tiered temple mountain built as the state temple of Udayadityavarman II dedicated to the Hindu God Shiva. The temple measures 120 metres east-west by 100 metres north-south at its base and stands 34 meters tall without its tower, which would have made it roughly 50 meters tall. In the late 15th century, the Baphuon was converted to a Buddhist temple. A 9 meter tall by 70 meter long statue of a reclining Buddha was built on the west side’s second level, which probably required the demolition of the 8 meter tower above, thus explaining its current absence. The temple was built on land filled with sand, and due to its immense size the site was unstable throughout its history. Large portions had probably already collapsed by the time the Buddha was added.

Categorieën Azië, Video, Video Cambodia 2014, Video Siem Reap 2014Tags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close