Hué: Thien Mu Pagoda

De Thien Mu Pagode werd gebouwd in 1665 en is het hoogste gebouw van de stad . Tijdens de zomer van 1963 werd de pagode een broeinest van protest. De Zuid-Vietnamese boeddhistische meerderheid was al lang ontevreden met de regels van president Ngo Dinh Diem sinds zijn klim naar de macht in 1955. Diem had een sterke voorkeur jegens katholieken en discrimineerde de boeddhisten. De ontevredenheid over Diem explodeerde in massale protesten in Hué tijdens de zomer van 1963, toen negen boeddhisten stierven door toedoen van het leger en de politie op Vesak, de geboortedag van Gautama Boeddha. In 1963 werd de boeddhistische vlag verbannen maar de Vaticaanse vlag werd getoond om de verjaardag van de wijding van Aartsbisschop Ngo Dinh Thuc, de broer van Diem, te vieren. Boeddhistische protesten werden in het hele land gehouden en het verzet groeide gestaag in omvang . De pagode was ook de plaats waar Thich Quang Duc, een Vietnamese boeddhistische Mahayana-monnik , op 11 juni 1963 vertrok, naar een druk kruispunt in Siagon reed en zichzelf in brand stak. Quang Duc protesteerde tegen de vervolging van boeddhisten door de Zuid-Vietnamese regering onder leiding van Ngo Dinh Diem . Foto’s van zijn zelfverbranding werden op grote schaal verspreid over de hele wereld en brachten de nodige aandacht voor het beleid van de regering Diem .

Thien Mu Pagoda was built in 1665 and is the tallest building in the city. During the summer of 1963, Thien Mu Pagoda, like many in South Vietnam, became a hotbed of anti-government protest. South Vietnam’s Buddhist majority had long been discontented with the rule of President Ngo Dinh Diem since his rise to power in 1955. Diem had shown strong favouritism towards Catholics and discrimination against Buddhists in the army. Discontent with Diem exploded into mass protest in Huế during the summer of 1963 when nine Buddhists died at the hand of Diem’s army and police on Vesak, the birthday of Gautama Buddha. In May 1963, a law against the flying of religious flags was selectively invoked; the Buddhist flag was banned from display on Vesak while the Vatican flag was displayed to celebrate the anniversary of the consecration of Archbishop Ngo Dinh Thuc, Diem’s brother. As a result, Buddhist protests were held across the country and steadily grew in size. Thien Mu Pagoda was also the place were Thich Quang Duc, a Vietnamese Mahayana Buddhist monk, left and went to a busy Saigon road intersection on 11 June 1963 and burned himself to death. Quang Duc was protesting the persecution of Buddhists by the South Vietnamese government led by Ngo Dình Diem. Photographs of his self-immolation were circulated widely across the world and brought attention to the policies of the Diem government.

 

Thien Mu Pagode (1) Thien Mu Pagode (2) Thien Mu Pagode (3) Thien Mu Pagode (4) Thien Mu Pagode (5) Thien Mu Pagode (6) Thien Mu Pagode (7) Thien Mu Pagode (8) Thien Mu Pagode (9) Thien Mu Pagode (10) Thien Mu Pagode (11) Thien Mu Pagode (12) Thien Mu Pagode (13) Thien Mu Pagode (14) Thien Mu Pagode (15) Thien Mu Pagode (16) Thien Mu Pagode (17) Thien Mu Pagode (18) Thien Mu Pagode (19) Thien Mu Pagode (20) Thien Mu Pagode (21) Thien Mu Pagode (22) Thien Mu Pagode (23) Thien Mu Pagode (24) Thien Mu Pagode (25) Thien Mu Pagode (26) Thien Mu Pagode (27) Thien Mu Pagode (28) Thien Mu Pagode (29) Thien Mu Pagode (30) Thien Mu Pagode (31) Thien Mu Pagode (32) Thien Mu Pagode (33) Thien Mu Pagode (34) Thien Mu Pagode (35) Thien Mu Pagode (36) Thien Mu Pagode (37) Thien Mu Pagode (38) Thien Mu Pagode (39) Thien Mu Pagode (40) Thien Mu Pagode (41) Thien Mu Pagode (42)

Categorieën Azië, Pictures, Pictures Hué, Pictures VietnamTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close