Hué: Khai Dinh tomb

In 1916 werd Khai Dinh de keizer van Vietnam. Hij werkte nauw samen met de regering van Frankrijk, en tegen het einde van zijn regeerperiode werd hij beschouwd als niets meer dan “een arbeider in loondienst van de Franse regering”. Door deze nauwe samenwerking was hij zeer onpopulair onder de bevolking van Vietnam. Net als een aantal andere Vietnamese keizers wenste Khai Dinh de voorbereiding van een graf in afwachting van zijn dood. De bouw begon in 1920 waarbij de keizer een toenemende belasting van 30 procent van de bevolking eiste om de bouw van zijn uitbundige mausoleum te kunnen financieren. Voor zijn dood in 1925 bezocht de keizer Frankrijk, waar hij waarschijnlijk beïnvloed werd door de architectonische stijlen, wat blijkt uit de Europese invloeden in zijn oosterse mausoleum. Het graf werd in 1931, 6 jaar na de dood van Khai Dinh, voltooid door Bao Dai, zijn opvolger.

In 1916, Khai Dinh became the Emperor of Vietnam. The Emperor worked closely with the government of France, and by the end of his reign he was considered to be nothing more than “a salaried employee of the French government.” Due to this close collaboration, he was very unpopular amongst the people of Vietnam. Like a number of Vietnamese emperors, Khai Dinh desired the preparation of a tomb in anticipation of his death. Construction began in 1920 and concluded in 1931, with the Emperor increasing tax by 30 per cent to fund the lavish mausoleum. Before his 1925 death, the Emperor visited France where he was likely influenced by the architectural styles there, evidenced by the European influences in his Oriental mausoleum. The tomb was completed by Bao Dai, Khai Dinh’s successor, in 1931.

Categorieën Azië, Video, Video Hué, Video VietnamTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close