Ho Chi Minh City: War Remnants Museum

Het War Remnants Museum bevat voornamelijk voorwerpen over de Amerikaanse bezetting tijdens de oorlog in Vietnam . Een eerdere versie van dit museum werd geopend op 4 september 1975 als de ” Tentoonstellingsruimte voor de Amerikaanse Misdaden”, gelegen in de lokalen van het voormalige Centrum voor Informatie van de Verenigde Staten. De tentoonstelling was niet de eerste in zijn soort in Vietnam en volgde een traditie van dergelijke tentoonstellingen die oorlogsmisdaden toonden, eerst die van de Fransen en daarna die van de Amerikanen. In 1990 werd de naam veranderd in ” Tentoonstellingruimte van Oorlogsmisdaden en Agressie”. In 1995, na de normalisering van de diplomatieke betrekkingen met de Verenigde Staten en het einde van het Amerikaanse embargo een jaar eerder, werden de verwijzingen naar Oorlogsmisdaden en agressie weggehaald en kreeg het museum zijn huidige naam: “Museum voor de Herdenking van de Oorlog”. Het museum bestaat uit een reeks van kamers in verschillende gebouwen. De militaire uitrusting omvat een UH-1 ” Huey ” helicopter , een F-5A vechter, een BLU-82 ” Daisy Cutter ” bom, een M48 Patton tank, een A-1 Skyraider-bommenwerper, en een A-37 Dragonfly-bommenwerper. Er is ook een aantal niet-geëxplodeerde munitie opgeslagen in de hoek van de tuin. Andere exposities omvatten expliciete foto’s die de gevolgen van Agent Orange en andere chemische ontbladeringsmiddelen, het gebruik van napalm en fosforbommen, en de oorlogswreedheden zoals het bloedbad van My Lai tonen.

 

The War Remnants Museum primarily contains exhibits relating to the American phase of the Vietnam War. Operated by the Vietnamese government, an earlier version of this museum opened on September 4, 1975, as the “Exhibition House for US and Puppet Crimes” located in the premises of the former United States Information Agency building. The exhibition was not the first of its kind for the North Vietnamese side, but rather followed a tradition of such exhibitions exposing war crimes, first those of the French and then those of the Americans, who had operated at various locations of the country as early as 1954. In 1990, the name was changed to “Exhibition House for Crimes of War and Aggression” In 1995, following the normalization of diplomatic relations with the United States and the end of the US embargo a year before, the references to “war crimes” and “aggression” were dropped from the museum’s title as well; it became the “War Remnants Museum”. The museum comprises a series of themed rooms in several buildings, with military equipment placed within a walled yard. The military equipment includes a UH-1 “Huey” helicopter, an F-5A fighter, a BLU-82 “Daisy Cutter” bomb, M48 Patton tank, an A-1 Skyraider attack bomber, and an A-37 Dragonfly attack bomber. There are a number of pieces of unexploded ordnance stored in the corner of the yard, with their charges and/or fuses removed. Other exhibits include graphic photography covering the effects of Agent Orange and other chemical defoliant sprays, the use of napalm and phosphorus bombs, and war atrocities such as the My Lai massacre.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: