Brugge: Stadhuis

Het monumentale stadhuis (1376-1421) is een van de oudste der Nederlanden. Van hieruit wordt de stad al meer dan 600 jaar bestuurd. Een absolute must is de Gotische Zaal met haar indrukwekkende gewelf en 20ste-eeuwse muurschilderingen over de geschiedenis van  Brugge. In de historische zaal ernaast ontdek je in de presentatie ‘Brugge en de zee’ het belang van de zee voor de welvaart van Brugge. Dat doe je aan de hand van een interactieve opstelling over verdwenen Zwinhavens en enkele originele kunst- en archeologische objecten. Op de gelijkvloerse verdieping kom je oog in oog te staan met levensgrote portretten van machthebbers en krijg je zicht op de evolutie van de Burg.

Categorieën Europa, Pictures, Pictures België, Pictures Brugge, West-VlaanderenTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close