Gent: Expo ‘Wonderlijke voyage’ in Sint-Pietersabdij

Exact 300 jaar geleden maakt Gentenaar Michael De Febure de reis van zijn leven. In 1721 stapt hij aan boord van de Sint-Pieter en vertrekt mee op handelsmissie naar Oost-Indië. Nooit eerder kwam hij van onder zijn kerktoren. Zijn wonderlijke ervaringen schrijft hij minutieus neer in een reisdagboek dat tot op vandaag bewaard is gebleven.

In deze nieuwe belevingstentoonstelling neemt acteur Titus De Voogdt, alias Michael, je in een meeslepend audioverhaal mee op zijn allesbehalve evidente expeditie. Sebastien Dewaele kruipt in de huid van de kapitein, die je samen met zijn crew verwelkomt aan boord van zijn schip.

Tussen historische zeekaarten, scheepsmodellen, exotische dieren en exclusieve vondsten uit 18e-eeuwse scheepswrakken navigeer je naar een ver en fascinerend verleden en val je van de ene verbazing in de andere.

Je ervaart de voortdurende vrees voor kapers en piraten, exploreert de Kaapverdische eilanden en trotseert zware stormen. En cours de route ontdek je het wonderlijke zeeleven om uiteindelijk aan te komen in de Indische havenstad Surat, een smeltkroes van culturen, geuren, kruiden en exotische producten.

Categorieën Europa, Oost-Vlaanderen, Pictures, Pictures België, Pictures GentTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close