Antwerpen: Expo ‘Masterpieces in miniature’ in DIVA

Masterpieces in Miniature is een ode aan de indrukwekkende erfenis van Rosalinde en Arthur Gilbert. Je krijgt de kans om de schatten uit de Gilbertcollectie van zeer dichtbij te bewonderen. Je dompelt je onder in de wereld van de Gilberts en hun oogverblindende collectie. Je maakt kennis met Rosalinde en Arthur Gilbert en hun verzamelgewoontes, gaat mee op reis in een zoektocht naar uitzonderlijk vakmanschap en maakt kennis met beroemde historische figuren zoals tsarina Catharina de Grote, keizer Napoleon I en koningin Victoria. Een absoluut topstuk is de snuifdoos van Frederik de Grote, koning van Pruisen.

De verzameling van Rosalinde en Arthur Gilbert is een eerbetoon aan schitterend gemaakte objecten, waarvan het grootste deel in edele metalen en vaak kleinschalig van grootte. Ruim veertig jaar verzamelde het koppel nagenoeg 1000 Europese meesterwerken op het vlak van edelsmeedkunst, gouden (snuif-)dozen, email en mozaïeken van de 16de tot 20ste eeuw. Hun passie voor vakmanschap en schoonheid resulteerde in een verzameling die vandaag ongeëvenaard is.

Categorieën Antwerpen, Europa, Pictures, Pictures Antwerpen, Pictures BelgiëTags , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close