Duitsland: Park Sanssouci, Potsdam

Na de voltooiing van het paleis en de wijnbergterrassen wordt een barokke siertuin aangelegd met grasvelden, sierperken, hagen en bomen. In het achterste deel worden 3.000 fruitbomen geplant en in kassen groeien sinaasappels, meloenen, perziken en bananen. Water is een onmisbaar onderdeel in een barokke tuin, waaraan Friedrich den Großen dan ook flink wat geld uitgeeft.

Maar door gebrek aan vakkennis wil het maar niet lukken water van het speciaal daarvoor aangelegde bassin op de Ruinenberg (de heuvel ontleent haar naam aan de kunstmatige ruïnes die er als stijlelement op werden aangelegd) naar de fonteinen te laten stromen. Het zou nog tot 1842 duren eer August Borsig er met behulp van een stoommachine in zou slagen de Großer Fontäne een 38 meter hoge waterstraal te laten spuiten.

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Duitsland, Pictures PotsdamTags , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close