Duitsland: Schatzkammer, München

De schatkamer van de Residenz is een indrukwekkend bewijs van de passie van de familie Wittelsbach voor goud en juwelen. In 1565 verordende hertog Albrecht V dat de schatten van de familie voortaan niet meer mochten worden weggegeven. Zijn opvolgers breidden de collectie verder uit. Aan het einde van de 18e eeuw schonken de Beierse vorsten zichzelf ook de hele Pfalz-schat.

In de loop van de secularisatie van de kloosters en kerken in de 19e eeuw kwamen er nog meer schatten bij. Al in 1731 werd besloten om de rijkdom van de familie Wittelsbach in de residentie tentoon te stellen. De schatkamer toont sieraden uit de late oudheid, de middeleeuwen, de renaissance, de barok en het classicisme. De mooiste grondstoffen zoals bergkristal, edelstenen, goud en ivoor werden verwerkt tot kerkelijke kunst, medailles, insignes en luxeartikelen en zijn nu te bewonderen door bezoekers van over de hele wereld.

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Duitsland, Pictures MünchenTags , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close