Parijs: Église Saint-Sulpice

De kerk Saint-Sulpice is een 17e-eeuwse kerk in de gelijknamige wijk van Parijs. De kerk is gewijd aan de heilige Sulpicius de Vrome. De kerk is 118 meter lang en 57 meter breed. Dit is niet veel korter dan de Notre-Dame van Parijs en hiermee is het de op een na grootste kerk van Parijs. Heinrich Heine trouwde in de Saint-Sulpice. Aan het priesterseminarie Saint-Sulpice studeerden diverse bekende personen zoals Charles-Maurice de Talleyrand.

Onder de kerk liggen meerdere crypten, die samen vrijwel hetzelfde oppervlak hebben als de kerk zelf. De crypte bestaat uit de overblijfselen van een oudere kerk, die bij de bouw van de nieuwe kerk in de 17e eeuw tot op een hoogte van vier meter werden bewaard. Men kan er nog het schip, het koor en het begin van de trap die leidde naar de toren herkennen. In de 17e en 18e eeuw werd de crypte gebruikt als begraafplaats van de aristocratie van de parochie van Saint-Germain. De Saint-Sulpice was zo de grafkerk van een aantal bekende Franse families, waaronder Condé, Conti en Luynes. Ook Gourville is hier begraven, evenals Charles Marie Widor, componist en lange tijd organist van de kerk. De atmosfeer in de crypte zou bevorderlijk zijn geweest voor het conserveren van de doden en midden de 18e eeuw was de crypte een trekpleister voor buitenlandse toeristen.

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Frankrijk, Pictures ParisTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close