Brussel: Autoworld

Autoworld is een museum in de Belgische hoofdstad Brussel, volledig gewijd aan auto’s. Het is gelegen in het Jubelpark. Naast het Autoworld ligt het Museum Kunst & Geschiedenis en de Afgietselwerkplaats. In 1986 nam Autoworld zijn intrek in het Wereldpaleis, de zuidelijke hal van het museumcomplex in het Jubelpark. De kern van het museum werd gevormd door de collecties van twee grote verzamelaars: Charly De Pauw en Ghislain Mahy.

Ghislain Mahy kocht in 1944 een Ford T. Dat bleek de eerste auto van een verzameling die uitgroeide tot een duizendtal auto’s die de collectie van Mahymobiles zou gaan vormen. Zij bestrijken een periode van 1895 tot het recente verleden. Gedurende een halve eeuw kreeg de collectie vorm in het voormalige Wintercircus (Gent). Een selectie van 230 auto’s werd in 1986 overgebracht naar Autoworld in Brussel, waar ze in het museum van het Jubelpark zijn opgenomen.

Het museum toont wagens van het einde van de negentiende eeuw tot en met de jaren negentig van de twintigste eeuw. Behalve personenwagens worden er ook motorfietsen, sportwagens, brandweerauto’s en koetsen uit de 19de eeuw tentoongesteld. Een overzicht van de “Reis doorheen de tijd”:

  • Geboorte van de Automobiel;
  • De “belle époque;
  • De grote oorlog;
  • De gekke jaren;
  • De jaren 30;
  • De Tweede Wereldoorlog;
  • De jaren 50;
  • Gouden jaren in Europa.
Categorieën Brussel, Europa, Pictures, Pictures België, Pictures BrusselTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close