België: Expo Marcelle Hanselaar in Museum De Reede, Antwerpen

De Nederlandse kunstenares Marcelle Hanselaar brak in Londen door met de etsenreeks ‘La Petite Mort’, Frans eufemisme voor het orgasme, waarin verborgen trauma’s en verzwegen verlangens fantasierijk in de etsplaat zijn gebeten. Haar etsen zijn opgenomen in het British Museum, het Victoria&Albert Museum, het Ashmolean Museum Oxford, Het Fitzwilliam Museum Cambridge, het Metropolitan Museum NY.

‘The Crying Game’, een recenter geheel van in totaal 30 etsen, is een eigentijds antwoord op de reeksen ‘Der Krieg’ van Otto Dix en ‘Los desastras de la guerra’ van Francsico Goya. Hanselaar toont er in een meesterlijke techniek van zwarten, witten en grijzen de harde hedendaagse werkelijkheid van kindsoldaten tot de ‘stabbings’ bij jongeren in haar geliefde Londen.

Categorieën Antwerpen, Europa, Pictures, Pictures Antwerpen, Pictures BelgiëTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close