Shanghai: Yuyuan Garden

De mooiste klassieke Chinese tuin van Shanghai is Yuyuan Garden. In het centrum van de oude binnenstad vind je een combinatie van tuinen met een reeks prachtige met draken versierde gebouwen, binnenplaatsen, vijvers, beekjes, bruggetjes en theehuisjes. Yuyuan Garden werd in het midden van de jaren 1500 gebouwd tijdens de Ming-dynastie. De vertrekken van Sansui aan het begin van de ingang werden vroeger gebruikt voor plechtigheden en het onderhouden van gasten. Het woord Yu staat in het Chinees voor onbezorgdheid en op je gemak voelen. Na een rondje door de tuin snap je meteen waarom!

In the 400 years of existence, Yuyuan Garden had undergone many changes. During the late Ming Dynasty, it became very dilapidated with the decline of Pan’s family. In 1760, some rich merchants bought it and spent more than 20 years reconstructing the buildings. During the Opium War of the 19th century, it was severely damaged. The garden you see today is the result of a five year restoration project which began in 1956. It was open to the public in September, 1961.

Yuyuan Garden occupies is in small size, but it’s not a representative of the attractions of the garden. The pavilions, halls, rockeries, ponds and cloisters all have unique characteristics. There are six main scenic areas here: Sansui Hall, Wanhua Chamber, Dianchun Hall, Huijing Hall, Yuhua Hall and the Inner Garden. Each area features several scenic spots within its borders.

Categorieën Azië, Video, Video China 2018, Video ShanghaiTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close