Tokyo: Sumida

De wijk Sumida ligt ten oosten van het centrum van Tokio. Het is de basis van een beroemd kersenbloesemgebied (langs de rivier de Sumida in de buurt van het sumostadion) in het voorjaar, het Sumida Vuurwerkfestival (Hanabi Matsuri) in de zomer, en het belangrijkste sumostadion van Tokio (Ryogoku Kokugikan), waar driemaal per jaar toernooien worden gehouden. Het gebied wordt beschouwd als “Shitamachi” (vrij vertaald als “oude stad”), hoewel het onlangs een soort slaapstad voor de inwoners van Tokio geworden is met de komst van appartementen tot gevolg. Ondanks de hausse in de bouw heeft het gebied zijn pre-W.O.II-charme behouden.

 

 

 

 

Sumida Ward lies east of central Tokyo. It is home to a famous cherry blossom viewing area (along the Sumida River near Asakusa Station) in spring, the Sumida River Fireworks Festival (Hanabi Matsuri) in summer, and Tokyo’s main sumo stadium (Ryogoku Kokugikan) where tournaments are held three times a year. The area is considered “shitamachi” (roughly translated as “old town”), though it has recently become a kind of bedroom community for Tokyoites, which has meant the building of many high-rise apartment buildings. Despite the boom in construction, the area retains its pre-WWII charm, with many small businesses and small neighborhood feel to it.

 

sumida-32sumida-31sumida-30sumida-29sumida-28sumida-27sumida-26sumida-25sumida-24sumida-23sumida-22sumida-21sumida-20sumida-19sumida-18sumida-17sumida-16sumida-15sumida-14sumida-13sumida-12sumida-11sumida-10sumida-9sumida-8sumida-7sumida-6sumida-5sumida-4sumida-3sumida-2sumida-1

Categorieën Azië, Pictures, Pictures Japan, Pictures TokyoTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close