Pantanal: Safari

De Pantanal is een natuurlijk gebied dat ‘s werelds grootste tropische moerasgebied omvat. Het ligt vooral in de Braziliaanse deelstaat Mato Grosso do Sul, maar strekt zich uit tot in Mato Grosso en delen van Bolivia en Paraguay. De grootte van het gebied wordt geschat op tussen de 140.000 en 195.000 km². Tijdens het regenseizoen ligt ongeveer 80 % van de Pantanal onder water, wat voor een verbazingwekkende biologisch gevarieerde verzameling van waterplanten , vogels en andere dieren zorgt. In de Pantanal leven tot 1000 vogelsoorten, 400 vissoorten, 300 soorten zoogdieren, 480 soorten reptielen en meer dan 9000 verschillende ondersoorten van ongewervelde dieren .

The Pantanal is a natural region encompassing the world’s largest tropical wetland area. It is located mostly within the Brazilian state of Mato Grosso do Sul, but it extends into Mato Grosso and portions of Bolivia and Paraguay. It sprawls over an area estimated at between 140,000 and 195,000 square kilometres (54,000 and 75,000 sq mi). Roughly 80% of the Pantanal floodplains are submerged during the rainy seasons, nurturing an astonishing biologically diverse collection of aquatic plants and helping to support a dense array of animal species. The Pantanal ecosystem is thought to be home to 1000 bird species, 400 fish species, 300 mammalian species, 480 reptile species and over 9000 different subspecies of invertebrates.

 

Categorieën Video, Video Brazil, Video Pantanal, Zuid-AmerikaTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close