Foz do Iguaçu: Iguazu Falls part 1

De watervallen van Iguazu (Cataratas do Iguaçu) bevinden zich op de plaats waar de Iguazu-rivier over de rand van de Paraná-plateau stroomt. Talrijke eilanden langs de 2,7 kilometer lange rand verdelen de vele afzonderlijke watervallen, variërend van 60 tot 82 meter hoog. Het aantal van deze kleinere watervallen schommelt tussen de 150 en de 300, afhankelijk van het waterniveau. Ongeveer de helft van de stroom van de rivier valt in een lange en smalle kloof: de Devil’s Throat (Garganta do Diabo). De Duivelskeel is U-vormig, 82 meter hoog, 150 meter breed en 700 meter lang.
De grens tussen Brazilië en Argentinië loopt door de Devil’s Throat. De rechteroever is Braziliaanse grondgebied, dat iets meer dan 20 % van de watervallen omvat, en de linkeroever ligt in Argentinië, met ongeveer 80% van de watervallen.

Iguazu Falls (Cataratas do Iguaçu) are located where the Iguazu River tumbles over the edge of the Paraná Plateau. Numerous islands along the 2.7-kilometre-long (1.7 mi) edge divide the falls into many separate waterfalls and cataracts, varying between 60 to 82 metres (197 to 269 ft) high. The number of these smaller waterfalls fluctuates from 150 to 300, depending on the water level. Approximately half of the river’s flow falls into a long and narrow chasm called the Devil’s Throat (Garganta do Diabo) The Devil’s Throat is U-shaped, 82 metres high, 150 m wide, and 700 m long.
The Iguazu Falls are arranged in a way that resembles a reversed letter “J”. The border between Brazil and Argentina runs through the Devil’s Throat. On the right bank is the Brazilian territory, which has just over 20% of the jumps of these falls, and the left side jumps are Argentine, which make up almost 80% of the falls.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close