Buenos Aires: Catedral Metropolitana

De Catedral Metropolitana is de belangrijkste katholieke kerk in Buenos Aires. Het complex is gelegen in het centrum van de stad, met uitzicht op Plaza de Mayo. De kathedraal werd meerdere malen herbouwd sinds zijn bescheiden oorsprong in de 16e eeuw. Het huidige gebouw is een mix van verschillende architecturale stijlen, met een 18e-eeuws schip en koepel en een 19e-eeuwse neoclassicistische gevel zonder torens. Het interieur bestaat uit kostbare 18e-eeuwse beelden en altaarstukken, evenals een neo-renaissance en neo-barokke inrichting.

The Catedral Metropolitana is the main Catholic church in Buenos Aires. It is located in the city center, overlooking Plaza de Mayo. The Cathedral was rebuilt several times since its humble origins in the 16th century. The present building is a mix of architectural styles, with an 18th-century nave and dome and a 19th-century Neoclassical façade without towers. The interior keeps precious 18th-century statues and altarpieces, as well as abundant Neo-Renaissance and Neo-Baroque decoration.

 

 

IMG_2940 IMG_2941 IMG_2917 IMG_2930 IMG_2929 IMG_2928 IMG_2925 IMG_2922 IMG_2931 IMG_2919 IMG_2923 IMG_2920 IMG_2926 IMG_2921

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close