Iximche

Iximche was de hoofdstad van het Kaqchikel Maya-koninkrijk van 1470 tot haar val in 1524. De architectuur van de site bestaat uit een aantal piramidetempels, paleizen en twee balspelvelden. Onderzoekers ontdekten de slecht bewaard gebleven overblijfselen van muurschilderingen op een aantal van de gebouwen en vonden bewijs van menselijke offers. De ruïnes van Iximche werden uitgeroepen tot Guatemalteekse nationaal monument in de jaren 1960.

Iximche was the capital of the Kaqchikel Maya kingdom from 1470 until its abandonment in 1524. The architecture of the site included a number of pyramid-temples, palaces and two ballcourts. Excavators uncovered the poorly preserved remains of painted murals on some of the buildings and ample evidence of human sacrifice. The ruins of Iximche were declared a Guatemalan National Monument in the 1960’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close