Aguateca

Aguateca is een Maya- site in het departement Petén . De eerste nederzettingen op Aguateca datum om de Late Preclassic periode ( 300 voor Christus – 350 na Christus ) . Het centrum werd bewoond vanaf ongeveer 200 vC tot ongeveer 800 na Christus , toen de stad werd aangevallen en geplunderd . De stad werd volledig verlaten rond het jaar 830 . Een 6 – meter ( 20 voet) lang tempel op de site is niet afgemaakt , het centrum van de stad werd verwoest door een brand , kostbaarheden werden achtergelaten verspreid in elite woningen, en keramiek werden achtergelaten in hun oorspronkelijke binnenlandse posities , die allemaal tonen de plotselinge stopzetting van de stad . De ruïnes van Aguateca worden beschouwd als een van de best bewaarde in Guatemala .

Aguateca is a Maya site in the department of Petén. The first settlements at Aguateca date to the Late Preclassic period (300 BC – AD 350). The center was occupied from about 200 B.C. until about 800 A.D., when the city was attacked and ransacked. The city was completely abandoned around 830 AD. A 6-metre (20 ft) tall temple at the site was left unfinished, the centre of the city was destroyed by fire, valuables were left scattered in elite residences, and ceramics were left in their original domestic positions, all of which demonstrate the sudden abandonment of the city. The ruins of Aguateca are considered to be among the best preserved in Guatemala.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close