Dambulla

De Rotstempel van Dambulla is het grootste en best bewaarde grottempelcomplex in Sri Lanka met meer dan 80 gedocumenteerde grotten in de omgeving. De grootste bezienswaardigheden zijn verdeeld over 5 grotten die beelden en schilderijen bevatten. Deze schilderijen en beelden zijn gebaseerd op Boeddha en zijn leven. Er zijn in totaal 153 Boeddhabeelden, 3 beelden van de Sri Lankaanse koningen en 4 standbeelden van goden en godinnen zoals Vishnu en Ganesh. De muurschilderingen beslaan een oppervlakte van 2.100 m².

The Dambulla Cave Temple is the largest and best preserved cave temple complex in Sri Lanka. The rock towers 160 m over the surrounding plains. There are more than 80 documented caves in the surrounding. Major attractions are spread over 5 caves, which contain statues and paintings. This paintings and statues are related to Lord Buddha and his life. There are a total of 153 Buddha statues, 3 statues of Sri Lankan kings and 4 statues of god and goddess. The latter 4 include two statues of Hindu gods, Vishnu and Ganesh. The murals cover an area of 2,100 m².

Categorieën Azië, Video, Video Dambulla, Video Sri LankaTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close