Cuicocha

Cuicocha is een 3 km breed kratermeer en caldera aan de voet van Cotacachi-vulkaan in de Andes. De naam komt van de inheemse taal en betekent “Lago del Cuy” of “Laguna van de Cavia”. Deze naam is te danken aan de caviavorm van het grootste eiland in het midden van de lagune. De caldera ontstond door een enorme uitbarsting ongeveer 3100 jaar geleden die 5 kubieke kilometer pyroclastische stroom opwekte en de omgeving bedekte met 20 cm vulkanische as. De vulkaan is niet meer uitgebarsten sinds die tijd.

Cuicocha is a 2 miles wide caldera and crater lake at the foot of Cotacachi Volcano in the Andes. Its name comes from the indigenous language and means “Lago del Cuy” or Guinea Pig Laguna. It was given this name due to the guinea pig shape of the largest Island in the middle of the laguna. The caldera was created by a massive eruption about 3100 years ago that generated about 5 cubic kilometres of pyroclastic flow and covered the surrounding area in volcanic ash up to 8 inches deep. The volcano has been dormant since that time.

Categorieën Video, Video Cuicocha, Video Ecuador, Zuid-AmerikaTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close