Ciudad Mitad del Mundo

Volgens de overlevering en gebaseerd op oude gegevens werd aangenomen dat de evenaar door Ciudad Mitad del Mundo (“Midden van de Wereld-Stad”) liep. Volgens moderne GPS-systemen ligt de evenaar echter ongeveer 240 meter ten noorden van de gemarkeerde lijn. Het 30 meter hoge monument werd gebouwd tussen 1979 en 1982.

Based on ancient data, it was believed that the equator passed through Ciudad Mitad del Mundo (“Middle of the World City”). However, according to modern GPS systems, the equator actually lies about 240 meters north of the marked line. The 30-meter-tall monument was constructed between 1979 and 1982.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close