Anuradhapura

Anuradhapura is een van de oude hoofdsteden van Sri Lanka, beroemd om zijn goed bewaarde ruïnes van de oude Sri Lankaanse beschaving. Het was de derde hoofdstad van het Koninkrijk Rajarata na Tambapanni en Upatissa Nuwara. De stad was vele eeuwen het centrum van Theravada Boeddhisme en is een van de oudste continu bewoonde steden in de wereld en een van de acht World Heritage Sites van Sri Lanka. Er wordt aangenomen dat het de hoofdstad van het land was vanaf de 4e eeuw voor Christus tot het begin van de 11e eeuw na Christus. Tijdens deze periode bleef het een van de meest stabiele en duurzame centra van politieke macht in Zuid-Azië. De oude stad, heilig in de boeddhistische wereld, is vandaag de dag omringd door kloosters met een oppervlakte van meer dan 40 km².

Anuradhapura is one of the ancient capitals of Sri Lanka, famous for its well-preserved ruins of ancient Sri Lankan civilization. It was the 3rd capital of the Kingdom of Rajarata after Tambapanni and Upatissa Nuwara. The city was the center of Theravada Buddhism for many centuries and is one of the oldest continuously inhabited cities in the world and one of the eight World Heritage Sites of Sri Lanka. It is believed that from the 4th century BC, it was the capital of the Sinhalese until the beginning of the 11th century AD. During this period it remained one of the most stable and durable centers of political power and urban life in South Asia. The ancient city, considered sacred to the Buddhist world, is today surrounded by monasteries covering an area of over sixteen square miles.

Categorieën Azië, Video, Video Anuradhapura, Video Sri LankaTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close