Bryce Canyon NP

Bryce Canyon is, ondanks zijn naam, geen canyon, maar een verzameling van gigantische natuurlijke amfitheaters langs de oostelijke kant van het Paunsaugunt Plateau. Het is bekend omwille van de geologische structuren genaamd hoodoos, gevormd door vorstverwering, erosie van de rivier en sedimentaire gesteenten. De rode, oranje en witte kleuren van de rotsen bieden een spectaculair uitzicht voor de bezoekers. Het gebied rond Bryce Canyon werd een nationaal monument in 1923 en werd een Nationaal Park in 1928. Het park beslaat 56 km² en ontvangt relatief weinig bezoekers in vergelijking met Zion National Park en de Grand Canyon, wat grotendeels te wijten is aan de afgelegen locatie.

Bryce Canyon, despite its name, is not a canyon, but a collection of giant natural amphitheaters along the eastern side of the Paunsaugunt Plateau. Bryce is distinctive due to geological structures called hoodoos, formed by frost weathering and stream erosion of the river and lake bed sedimentary rocks. The red, orange, and white colors of the rocks provide spectacular views for park visitors. The area around Bryce Canyon became a National Monument in 1923 and was designated as a National Park in 1928. The park covers 35,835 acres and receives relatively few visitors compared to Zion National Park and the Grand Canyon, largely due to its remote location.

Categorieën Noord-Amerika, Video, Video Bryce Canyon, Video USATags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close