Quito: La Virgen

In 1976 vroeg de religieuze orde van de Oblaten aan de Spaanse kunstenaar Agustín de la Herrán Matorras om een 45 meter hoog monument van de madonna te bouwen dat zou geplaatst worden op de Panecillo-heuvel. Het is gemaakt uit zevenduizend stukjes aluminium en werd ingehuldigd op 28 maart 1976 door de 11e aartsbisschop van Quito, Pablo Muñoz Vega. De maagd staat op de top van een wereldbol en stapt op een slang: een klassieke uitbeelding van de madonna. Het monument werd geïnspireerd door de beroemde “Virgen de Quito” (“Maagd van Quito”), gebeeldhouwd door Bernardo de Legarda in 1734, dat nu het hoofdaltaar in de kerk van St. Franciscus siert.

In 1976, the Spanish artist Agustín de la Herrán Matorras was commissioned by the religious order of the Oblates to build a 45-metre-tall stone monument of a madonna which was assembled on a high pedestal on the top of Panecillo. It is made of seven thousand pieces of aluminium. The monument was inaugurated on March 28, 1976, by the 11th archbishop of Quito, Pablo Muñoz Vega. The virgin stands on top of a globe and is stepping on a snake, which is a classic madonna iconography. The monument was inspired by the famous “Virgen de Quito” (Quito’s Madonna) also known as “the dancer” sculpted by Bernardo de Legarda in 1734, which now decorates the main altar at the Church of St. Francis.

 

La Virgen (1) La Virgen (2) La Virgen (3) La Virgen (4) La Virgen (5) La Virgen (6) La Virgen (7) La Virgen (8) La Virgen (9) La Virgen (10) SONY DSC La Virgen (12) La Virgen (13)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close