San Francisco: Alcatraz

Alcatraz Island ligt in de Baai van San Francisco, op 2,4 km voor de kust van San Francisco. Het kleine eiland, meestal “The Rock” genoemd, werd ontwikkeld met faciliteiten voor een vuurtoren en een militaire vestiging en werd gebruikt als militaire gevangenis (1868) en een federale gevangenis van 1933 tot 1963. Gedurende de 29 jaar dat het in gebruik was zaten in de gevangenis een aantal van de meest beruchte criminelen in de Amerikaanse geschiedenis , zoals Al Capone, Robert Franklin Stroud (de Birdman of Alcatraz), George “Machine Gun” Kelly, Bumpy Johnson, Rafael Cancel Miranda (een lid van de Puerto Ricaanse Nationalistische Partij die Capitool aanviel in 1954), Mickey Cohen, James “Whitey” Bulger en Alvin “Creepy” Karpis. Volgens de cipiers zou geen enkele gevangene met succes ontsnapt zijn. 36 gevangenen maakten 14 ontsnappingspogingen waarvan twee mannen het twee keer probeerden. 23 werden levend gevangen, zes werden neergeschoten en gedood tijdens hun ontsnapping, twee verdronken en vijf staan officieel te boek als “vermist en vermoedelijk verdronken”.

Alcatraz Island is located in the San Francisco Bay, 1.5 miles (2.4 km) offshore from San Francisco, California, United States. Often referred to as “The Rock”, the small island was developed with facilities for a lighthouse, a military fortification, a military prison (1868), and a federal prison from 1933 until 1963. During the 29 years it was in use, the jail held some of the most notorious criminals in American history, such as Al Capone, Robert Franklin Stroud (the Birdman of Alcatraz), George “Machine Gun” Kelly, Bumpy Johnson, Rafael Cancel Miranda (a member of the Puerto Rican Nationalist Party who attacked the United States Capitol building in 1954), Mickey Cohen, James “Whitey” Bulger, and Alvin “Creepy” Karpis. During its 29 years of operation, the penitentiary claimed that no prisoner successfully escaped. A total of 36 prisoners made 14 escape attempts, two men trying twice; 23 were caught alive, six were shot and killed during their escape, two drowned, and five are listed as “missing and presumed drowned”.

 

Alcatraz (1) Alcatraz (2) Alcatraz (3) Alcatraz (4) Alcatraz (5) Alcatraz (6) Alcatraz (7) Alcatraz (8) Alcatraz (9) Alcatraz (10) Alcatraz (11) Alcatraz (12) Alcatraz (13) Alcatraz (14) Alcatraz (15) Alcatraz (16) Alcatraz (17) Alcatraz (18) Alcatraz (19) Alcatraz (20) Alcatraz (21) Alcatraz (22) Alcatraz (23)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close