Bangkok: Khlongs part 1

Een khlong is de algemene naam voor een kanaal. De Thaise hoofdstad Bangkok wordt doorkruist door khlongs en kreeg zo de bijnaam “Venetië van het Oosten”. Khlongs werden gebruikt als algemeen transport en drijvende markt, maar ook als riolering. Tegenwoordig zijn de meeste van de khlongs dichtgegooid, hoewel de Thonburi-kant van Bangkok nog steeds verscheidene van zijn grotere khlongs heeft.

A khlong is the general name for a canal. Historically, the Thai capital Bangkok was crisscrossed by khlongs, and so gained the nickname, Venice of the East. Khlongs were used for transportation and for floating markets, but also for sewage disposal. Today, most of the khlongs of Bangkok have been filled in, although the Thonburi side of Bangkok still retains several of its larger khlongs.

Categorieën Azië, Video, Video Bangkok, Video ThailandTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close