Ayutthaya Historical Park

Ayutthaya Historical Park bevat de ruïnes van de oude stad Ayutthaya in Thailand. De stad werd gesticht door koning Ramathibodi I in 1350 en was de hoofdstad van het land tot het vernietigd werd door het Birmese leger in 1767. Vijfendertig koningen regeerden hier het koninkrijk tijdens haar bestaan . In 1969 begon de afdeling Schone Kunsten met renovaties van de ruïnes die opgedreven werden nadat het werd uitgeroepen tot historisch park in 1976. Een deel van het park werd uitgeroepen tot een UNESCO World Heritage Site in 1991.

The Ayutthaya historical park covers the ruins of the old city of Ayutthaya, Thailand. The city was founded by King Ramathibodi I in 1350 and was the capital of the country until its destruction by the Burmese army in 1767. Thirty-five kings ruled the Ayutthaya kingdom during its existence. In 1969 the Fine Arts Department began with renovations of the ruins, which became more serious after it was declared a historical park in 1976. A part of the park was declared a UNESCO World Heritage Site in 1991.

Categorieën Azië, Video, Video Ayutthaya, Video ThailandTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close