Bangkok: Grand Palace

Het Grand Palace is een complex van gebouwen in het centrum van Bangkok, Thailand. Het paleis is de officiële residentie van de koningen van Siam (en later Thailand) sinds 1782. De koning, het hof en de koninklijke regering verbleven op het terrein van het paleis tot 1925. De huidige monarch, koning Bhumibol Adulyadej (Rama IX), verblijft momenteel in Chitralada Palace, maar het Grand Palace wordt nog steeds gebruikt voor officiële gelegenheden. Verschillende koninklijke ceremonies worden ieder jaar binnen de muren van het paleis gehouden.

The Grand Palace is a complex of buildings at the heart of Bangkok, Thailand. The palace has been the official residence of the Kings of Siam (and later Thailand) since 1782. The king, his court and his royal government were based on the grounds of the palace until 1925. The present monarch, King Bhumibol Adulyadej (Rama IX), currently resides at Chitralada Palace, but the Grand Palace is still used for official events. Several royal ceremonies and state functions are held within the walls of the palace every year.

 

 

Koninklijk paleis 01 Koninklijk paleis 02 Koninklijk paleis 03 Koninklijk paleis 04 Koninklijk paleis 05 Koninklijk paleis 06 Koninklijk paleis 07 (Phra Si Rattana Chedi) Koninklijk paleis 08 (Phra Si Rattana Chedi) Koninklijk paleis 09 (Phra Si Rattana Chedi) Koninklijk paleis 10 Koninklijk paleis 11 Koninklijk paleis 13 Koninklijk paleis 14 Koninklijk paleis 16 Koninklijk paleis 17 Koninklijk paleis 18 Koninklijk paleis 19 Koninklijk paleis 20 Koninklijk paleis 21 Koninklijk paleis 22 Koninklijk paleis 23 Koninklijk paleis 24 Koninklijk paleis 25 Koninklijk paleis 26 Koninklijk paleis 27 Koninklijk paleis 28 Koninklijk paleis 29 Koninklijk paleis 30 Koninklijk paleis 31 Koninklijk paleis 32 Koninklijk paleis 33 Koninklijk paleis 34 Koninklijk paleis 35 Koninklijk paleis 36 Koninklijk paleis 37 Koninklijk paleis 38 Koninklijk paleis 39 Koninklijk paleis 40 Koninklijk paleis 41 Koninklijk paleis 42 Koninklijk paleis 43 Koninklijk paleis 44 Koninklijk paleis 45 Koninklijk paleis 46 Koninklijk paleis 47 Koninklijk paleis 48 Koninklijk paleis 49 Koninklijk paleis 50 Koninklijk paleis 51 Koninklijk paleis 52 Koninklijk paleis 53 Koninklijk paleis 54 Koninklijk paleis 55 Koninklijk paleis 56 Koninklijk paleis 57 Koninklijk paleis 58

Categorieën Azië, Pictures, Pictures Bangkok, Pictures ThailandTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close