Patan: Kumari Ghar

De Kumari is een jong meisje dat wordt beschouwd als de incarnatie van de demon-dodende hindoegodin Durga. Sinds de Middeleeuwen is de cultus van de Kumari heel populair onder zowel hindoes als Nepalese boeddhisten. Er zijn ongeveer 11 Kumaris in heel Nepal , maar de Kumari Devi (of Raj Kumari – koninklijke godin) in Kathmandu is de belangrijkste. Kumari Ghar, of “Huis van de Levende Godin”, werd gebouwd in 1757 door koning Jaya Prakash Malla. Bekend om zijn paranoia en zwakte beledigde de koning een Kumari en was zo overmand door schuldgevoel dat hij een huis voor haar bouwde als daad van verzoening. De tempel werd gerenoveerd in 1966.

The Kumari is a young girl who is believed to be the incarnation of the demon-slaying Hindu goddess Durga. Dating back at least to the Middle Ages, the cult of the Kumari is popular among both Hindus and Nepalese Buddhists. There are about 11 kumaris across Nepal, but the Kumari Devi (or Raj Kumari – royal goddess) in Kathmandu is the most important. The Kumari Ghar, or House of the Living Goddess, was built in 1757 by King Jaya Prakash Malla. Known for his paranoia and weakness, the king offended a Kumari in some way and was so overcome by guilt that he built a home for her as an act of atonement. The temple was renovated in 1966.

Categorieën Azië, Video, Video Nepal, Video PatanTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close