Kathmandu: Swayambhunath

Swayambhunath is een van de oudste religieuze plaatsen in Nepal. Volgens de legende werd de tempel gebouwd in het begin van de 5e eeuw. Dit lijkt te worden bevestigd door een beschadigde stenen inscriptie, gevonden op de site, die aangeeft dat koning Manadeva restauratiewerken liet uitvoeren in 640. Hoewel de site wordt beschouwd als boeddhistisch, wordt de plaats vereerd door zowel boeddhisten als hindoes . De stupa werd volledig gerenoveerd in mei 2010, de eerste grote renovatie sinds 1921 en de vijftiende in de bijna 1500 jaar sinds het werd gebouwd.

Swayambhunath is among the oldest religious sites in Nepal. According to legend the temple was built in the beginning of the 5th century. This seems to be confirmed by a damaged stone inscription found at the site, which indicates that King Manadeva ordered work done in 640. Although the site is considered Buddhist, the place is revered by both Buddhists and Hindus. The stupa was completely renovated in May 2010, its first major renovation since 1921 and its 15th in the nearly 1,500 years since it was built.

 

Swayambunath 01 Swayambunath 02 Swayambunath 03 Swayambunath 04 Swayambunath 05 Swayambunath 06 Swayambunath 07 Swayambunath 08 Swayambunath 09 Swayambunath 10 Swayambunath 11 Swayambunath 12 Swayambunath 13 Swayambunath 14 Swayambunath 15 Swayambunath 16 Swayambunath 17 Swayambunath 18 Swayambunath 19 Swayambunath 20 Swayambunath 21 Swayambunath 22 Swayambunath 23 Swayambunath 24 Swayambunath 25 Swayambunath 26 Swayambunath 27

Categorieën Azië, Pictures, Pictures Kathmandu, Pictures NepalTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close