Kathmandu: Boudhanath

De Boeddhistische stupa van Boudhanath, een van de grootste ter wereld, domineert de skyline van Kathmandu. De stupa ligt op de oude handelsroute van Tibet en Tibetaanse handelaren kwamen hier eeuwenlang rusten en bidden. Vele Tibetanen die hun land rond 1950 ontvluchtten voor het Chinese regime vestigden zich in de buurt van Boudhanath. In de stupa zou het lichaam van Boeddha Kasyapa begraven liggen.

The Buddhist stupa of Boudhanath, one of the largest in the world, dominates the skyline. The stupa is on the ancient trade route from Tibet which enters the Kathmandu Valley. Tibetan merchants have rested and offered prayers here for many centuries. When refugees entered Nepal from Tibet in the 1950s, many decided to live around Boudhanath. The Stupa is said to entomb the remains of Kassapa Buddha.

 

Bodnath 01 Bodnath 02 Bodnath 03 Bodnath 04 Bodnath 06 Bodnath 07 Bodnath 08 Bodnath 09 Bodnath 10 Bodnath 11 Bodnath 12 Bodnath 13 Bodnath 14 Bodnath 15 Bodnath 16 Bodnath 17 Bodnath 18 Bodnath 19 Bodnath 20 Bodnath 21 Bodnath 22

Categorieën Azië, Pictures, Pictures Kathmandu, Pictures NepalTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close