Cairo: Unfinished obelisk

De onvoltooide obelisk is de grootste bekende antieke obelisk en is gelegen in de noordelijke regio van de steengroeven van het oude Egypte in Aswan. Archeologen vermoeden dat farao Hatsjepsoet opdracht gaf voor de bouw. Het is bijna een derde groter dan alle Egyptische obelisken die ooit gebouwd werden. Indien het afgewerkt was zou het ongeveer 42 m hoog zijn en bijna 1.100 ton wegen.

The unfinished obelisk is the largest known ancient obelisk and is located in the northern region of the stone quarries of ancient Egypt in Aswan. Archaeologists claim pharaoh Hatshepsut sanctioned its construction. It is nearly one third larger than any ancient Egyptian obelisk ever erected. If finished it would have measured around 42 m and would have weighed nearly 1,100 tons.

Categorieën Midden-Oosten, Video, Video Cairo, Video EgyptTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close