Abu Simbel

De tempels van Abu Simbel zijn twee massieve rotstempels in de buurt van de grens met Sudan. Het complex is een UNESCO World Heritage Site en werd tijdens het bewind van farao Ramses II in de 13e eeuw voor Christus gebouwd als een blijvend monument voor zichzelf en zijn koningin Nefertari, om zijn overwinning te herdenken in de Slag van Kades. De tempels werden in 1968 in hun geheel verhuisd naar een kunstmatige heuvel hoog boven het reservoir van de Aswan-dam. Dit was noodzakelijk om te voorkomen dat ze zouden overstromen door het enorme kunstmatige waterreservoir dat ontstond naar aanleiding van de bouw van het Nassermeer.

The Abu Simbel temples are two massive rock temples near the border with Sudan. The complex is part of the UNESCO World Heritage Site and were originally carved out of the mountainside during the reign of Pharaoh Ramesses II in the 13th century BC, as a lasting monument to himself and his queen Nefertari, to commemorate his victory at the Battle of Kadesh. However, the complex was relocated in its entirety in 1968, on an artificial hill made from a domed structure, high above the Aswan High Dam reservoir. The relocation of the temples was necessary to avoid their being submerged during the creation of Lake Nasser, the massive artificial water reservoir formed after the building of the Aswan High Dam on the Nile River.

Categorieën Midden-Oosten, Video, Video Abu Simbel, Video EgyptTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close