Barcelona: Parc Güell

Parc Güell bevindt zich in La Salut , een buurt in de wijk Gràcia van Barcelona. Eusebi Güell wees het ontwerp van het park toe aan Antoni Gaudí, een gerenommeerd architect en het gezicht van het Catalaanse modernisme. Het park werd gebouwd tussen 1900 en 1914 en werd officieel geopend als een openbaar park in 1926. In 1984 werd het door UNESCO uitgeroepen tot World Heritage Site.

Parc Güell is located in La Salut, a neighborhood in the Gràcia district of Barcelona. Eusebi Güell assigned the design of the park to Antoni Gaudí, a renowned architect and the face of Catalan modernism. The park was built between 1900 and 1914 and was officially opened as a public park in 1926. In 1984, UNESCO declared the park a World Heritage Site.

 

Parc Guell 01 Parc Guell 02 Parc Guell 03 Parc Guell 04 Parc Guell 05 Parc Guell 06 Parc Guell 07 Parc Guell 08 Parc Guell 09 Parc Guell 10 Parc Guell 11 Parc Guell 12 Parc Guell 13 Parc Guell 14 Parc Guell 15 Parc Guell 16 Parc Guell 17 Parc Guell 18 Parc Guell 19 Parc Guell 20 Parc Guell 21 Parc Guell 22 Parc Guell 23

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Barcelona, Pictures SpainTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close