London: St. Paul’s Cathedral

St Paul ’s Cathedral is een Anglicaanse kathedraal en de zetel van de bisschop van Londen. De toewijding aan de apostel Paulus gaat terug tot de oorspronkelijke kerk die op deze plaats gesticht werd in 604. De huidige kerk, daterend uit de late 17de eeuw, werd ontworpen in Engelse barokstijl door Sir Christopher Wren. De bouw, voltooid tijdens het leven van Wren, was onderdeel van een grondig verbouwingprogramma dat plaats vond na de Grote Brand van Londen in 1666. De kathedraal is een van de meest bekende en meest herkenbare bezienswaardigheden van Londen. Zijn koepel domineert de skyline al 300 jaar. Met zijn 111 meter was het tussen 1710 en 1962 het hoogste gebouw van Londen. De koepel is nog steeds een van de hoogste ter wereld .

St Paul’s Cathedral is an Anglican cathedral and the seat of the Bishop of London. Its dedication to Paul the Apostle dates back to the original church on this site, founded in AD 604. The present church, dating from the late 17th century, was designed in the English Baroque style by Sir Christopher Wren. Its construction, completed within Wren’s lifetime, was part of a major rebuilding programme which took place in the city after the Great Fire of London in 1666. The cathedral is one of the most famous and most recognisable sights of London. Its dome, framed by the spires of Wren’s City churches, has been dominating the skyline for 300 years. At 111 m high, it was the tallest building in London from 1710 to 1962, and its dome is also among the highest in the world.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: