Pindaya: Golden Cave

Er bestaan heel wat legendes rond de grotten van Pindaya. Een daarvan is dat een geblokkeerd pad aan het einde van de grot leidt naar de oude stad van Bagan. Er is ook de legende van de zeven prinsessen die baadden in een meer en hoe ze werden gevangen genomen door een reusachtige spin en opgesloten in de grot om uiteindelijk gered te worden door Prins Kummabhaya van Yawnghwe. Beelden van de spin en de prins zijn geplaatst aan de ingang van de overdekte trap naar de grotten. De Shwe U Min-pagode (Gouden Grot) is 15m hoog en is gelegen aan de ingang van de zuidelijke grot. Die grot staat bekend om zijn interieur dat meer dan 8000 beelden van Boeddha bevat. Hoewel de meeste beelden dateren uit de late 18e en vroege 19e eeuw, worden vandaag de dag nog vele andere standbeelden en afbeeldingen gedoneerd.

There are many legends surrounding the Pindaya cave. One is that a blocked-off path at the end of the cave leads to the ancient city of Bagan. There is also the legend of the seven princesses bathing in a lake and how they were captured by a giant spider and trapped in the cave to be rescued by Prince Kummabhaya of Yawnghwe. Sculptures of the spider and the prince aiming with his bow and arrow have been added in recent times at the entrance of the covered stairway to the caves. Shwe U Min (Golden Cave) Pagoda is 15m high and is situated at the entrance of the southernmost cave. That cave is known for its interior which contains over 8,000 images of Buddha. Although most statues are of late 18th and early 19th century, many other statues and images have been placed there on an on-going basis by different donors throughout the cave’s history up until the present time.

Categorieën Azië, Video, Video Myanmar, Video PindayaTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close